Glazen kassen

In de voorruimte van het Glazen Huis worden in uniek vervaardigde glazen kassen de planten samen met de tekeningen tentoongesteld om een complex verhaal te vertellen over relaties tussen mens en plant

Opdrachtgever

Kevin van Braak

Ontwerper

Kevin van Braak  in samenwerking met Peter Hopman, Fitri DK, Agung Kurniawan, Timoteus Anggawan Kusno, Setu Legi, Prihatmoko Moki, Ipeh Nur, Ignasius Dicky Takndare, Enka Komariah, Maryanto, Muhammad ‘Ucup’ Yusuf.

Beschrijving

Voor de kunstentoonstelling Kebun Sejarah (Garden of History) in het Glazen Huis van Zone2source in het Amstelpark heeft Kevin 10 kunstenaars uitgenodigd met wie hij al eerder samenwerkte uit om tekeningen te maken over 10 Indonesische gewassen. De kunstenaars lichten ieder een gewas uit en geven hierdoor inzicht in de historie en de plek die deze gewassen innemen in de ontwikkeling van Indonesië. Voor ieder gewas heeft Kevin in nauwe dialoog samengewerkt met een van de kunstenaars die een kritische getekende interpretatie aan het gewas geeft vanuit zijn eigen – historische, sociaal-politieke – culturele perspectief. In de voorruimte van het Glazen Huis worden in uniek vervaardigde glazen kassen de planten samen met de tekeningen tentoongesteld om een complex verhaal te vertellen over relaties tussen mens en plant.

De kassen staan op een plaat van GOGO plastics, deze platen zijn in tien verschillende kleuren groen vervaardigt. Deze tien kleuren corresponderen met de tien verschillende gewassen. Omdat de expositieruimte uit een open ruimte bestaat heeft Kevin een statief ontworpen waarop de tekeningen in een lijst worden tentoongesteld. De achterkant van deze lijst bestaat ook uit een paneel van GOGO plastics en komt overeen met de kleur van de plaat die in de kas ligt.

De tentoonstelling is te zien van 25 september tot 28 november 2021. Voor meer informatie over de tentoonstelling zie deze link.

Foto’s van Thomas Lenden

Kebun Sejarah wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid, het Prins Bernard Cultuurfonds, het Mondriaanfonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst / AFK, en Elho “Give Room to Nature” voor de plantenbakken in de glazen kassen.