GOGO PLASTICS
GOGO PLASTICS
Basket (0)

Opdrachtgever

Kevin van Braak

Ontwerper

Kevin van Braak  in samenwerking met Peter Hopman

Beschrijving

Als onderdeel van de tentoonstelling Kebun Sejarah hebben de kunstenaars Laid Back ontwikkeld, een nieuw buitenwerk in het Amstelpark.

Laid Back bestaat uit 50 zitelementen in diverse kleuren, gemaakt van 100% gerecycled plastic door GoGo Plastics. De vorm en functie verwijzen naar de jaren zeventig en de opzet van de Floriade. Cirkels, bollen en organische lijnen domineerden de Floriade van 1972 en de zitelementen van gerecycled plastic spelen in op het thema van de aanstaande Floriade in Almere in 2022, met het thema Growing Green Cities.

Peter Hopman en  Kevin van Braak hebben een  halve cirkel/bal met een diameter van 70 cm als uitgangspunt genomen. Je kan tegen de platte kant aan leunen terwijl je op de grond zit. Wanneer je de Laid Back omdraait kan het element ook als tafeltje gebruikt worden. Het doel van het object is om de bezoeker uit te nodigen om op de grond te gaan zitten, te eten en verhalen met elkaar te delen.

Op een aantal van de zitelementen is de tekening van de cacao van Agung Kurniawan gefreest waarmee een brug naar de Kebun Sejarah tentoonstelling wordt gemaakt. In 2021 wordt Laid Back rond het Glazen Huis geplaatst en het idee is dat de zitelementen zich organisch mogen verspreiden, omdat ze gemakkelijk verplaatsbaar en speels zijn in het gebruik. In 2022 wordt Laid Back ook onderdeel van de Shadow Floriade die Zone2Source tussen april en oktober organiseert.

De tentoonstelling is te zien van 25 september tot 28 november 2021. Voor meer informatie over de tentoonstelling zie deze link.

Foto’s van Thomas Lenden

Kebun Sejarah wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid, het Prins Bernard Cultuurfonds, het Mondriaanfonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst / AFK, en Elho “Give Room to Nature” voor de plantenbakken in de glazen kassen.